Υψηλή Αρτηριακή Πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ρίσκου για εγκεφαλικό επεισόδιο, συμβάλλοντας στο 54% των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τί είναι;

Η αρτηριακή πίεση είναι ο δείκτης του πόσο έντονα αίμα πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών όταν στέλνεται στο σώμα σας. Η υψηλή πίεση του αίματος, γνωστή ως υπέρταση, αναπτύσσεται όταν η αρτηριακή πίεση είναι συνεχώς και σταθερά πολύ υψηλή.

Πώς σχετίζεται με το ρίσκο για εγκεφαλικό επεισόδιο;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση θέτει σε πίεση όλα τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδηγούν στον εγκέφαλό. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για απόφραξη ή για αποδυνάμωση και ρήξη ένος αιμοφόρου αγγείου στον εγκέφαλο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πώς γνωρίζω ότι έχω υψηλή αρτηριακή πίεση;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν έχει συμπτώματα. Ο μόνος τρόπος να το μάθεις είναι να λαμβάνεις συχνές μετρήσεις της πίεσης. Αυτό μπορεί να γίνει από τον ιατρό, τη νοσοκόμα, ή ακόμη και στο σπίτι εάν έχετε το σχετικό εξοπλισμό.

Αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Η φαρμακευτική αγωγή είναι συγκεκριμένη για τον καθένα. Κάποιοι μπορεί να παίρνουν περισσότερα από ένα φάρμακα, καθώς μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσουν διάφορα φάρμακα μέχρι να βρουν το πιο κατάλληλο για αυτούς.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να αντιμεωπιστεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Advertisement
%d bloggers like this: