Πίσω στο σπίτι

Η ανάρρωσή σας από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο δεν περιορίζεται στον χρόνο που ξοδεύετε στο νοσοκομείο. Όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από το νοσοκομείο, η ομάδα του εγκεφαλικού σας σώματος θα συνεργαστεί μαζί σας για να συμφωνήσετε και να κανονίσετε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να συνεχίσετε την αποκατάστασή σας στο σπίτι.
Προγραμματίζοντας την απόρριψη από το νοσοκομείο
Όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από το νοσοκομείο, η ομάδα του εγκεφαλικού σας σώματος θα συνεργαστεί μαζί σας για να συμφωνήσετε ποια υποστήριξη θα χρειαστείτε στο σπίτι και να συντάξετε ένα σχέδιο απαλλαγής. Αυτό θα καλύπτει όλες τις ρυθμίσεις για τη συνέχιση της αποκατάστασης και φροντίδας στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτικών υπηρεσιών που θα σας βοηθήσουν και οποιωνδήποτε βοηθημάτων ή εξοπλισμού που χρειάζεστε.

Πρόωρη εκκένωση (ESD). Το ESD δεν είναι κατάλληλο για όλους, οπότε είναι πιθανό να σας προσφερθεί μόνο εάν έχετε κάποια κίνηση (εάν είστε σε θέση να μετακινηθείτε με ασφάλεια από ένα κρεβάτι σε μια καρέκλα, για παράδειγμα) και η ομάδα εγκεφαλικού σας είναι βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον για να πάτε.

Ο κοινωνικός λειτουργός σας θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί σας για να οργανώσει οποιαδήποτε πρακτική βοήθεια που χρειάζεστε στο σπίτι. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει φροντιστές που έρχονται για να σας βοηθήσουν να πλυθείτε και ντυμένοι, ή προσαρμογές για το σπίτι σας. Επομένως, θα πρέπει να ολοκληρώσουν μαζί σας μια αξιολόγηση της κοινότητας για να μάθετε ποια βοήθεια και υποστήριξη χρειάζεστε.

Ο κοινωνικός λειτουργός σας πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι όποιος σας βοηθά να σας προσφέρει τη σωστή υποστήριξη. Κανείς από τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς τους δεν υποχρεούται να έχει την αξιολόγηση ενός φροντιστή.

Αυτές οι αξιολογήσεις θα πρέπει να γίνονται πριν φύγετε από το νοσοκομείο, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν στη συνέχεια. Όταν έχετε μια αξιολόγηση, να είστε ειλικρινείς για τις ανάγκες σας.

Το παιδί της βοήθειας ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει:

συμβουλές και βοήθεια για την υποβολή αίτησης για οικονομική υποστήριξη
τον εξοπλισμό ή τις αλλαγές στο σπίτι σας με την καθημερινή ζωή
ένα μέρος σε ένα κέντρο ημέρας
μια οικιακή βοήθεια ή βοηθός φροντίδας
όπως γεύματα σε τροχούς και υπηρεσία πλυντηρίου
(π.χ. σύντομη παραμονή σε ένα σπίτι φροντίδας ή ειδικό κέντρο για να δώσουν στους φροντιστές ένα διάλειμμα).

Η ομάδα της εγκεφαλικής σας κοινότητας
Η ομάδα της εγκεφαλικής σας κοινότητας θα σας βοηθήσει με τη συνεχή φροντίδα και αποκατάστασή σας μόλις φύγετε από το νοσοκομείο. Όπως και η ομάδα νοσοκομειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, η ομάδα της κοινότητας σας θα αποτελείται από διάφορους επαγγελματίες υγείας, όπως:

νοσηλευτές νοσοκομείων στην κοινότητα
φυσικοθεραπευτές
ομιλητές και γλωσσολόγοι
επαγγελματίες θεραπευτές
διαιτολόγοι
ψυχολόγους.
Η ομάδα της κοινότητας σας θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί σας για να αξιολογήσει τις ανάγκες σας αποκατάστασης και να ελέγξει την πρόοδό σας σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί για εσάς ενώ βρίσκεστε στο νοσοκομείο, καθώς και όλους τους επόμενους στόχους που συμφωνήθηκαν.
Ανασκόπηση της υποστήριξης που χρειάζεστε
Στην Αγγλία, οποιοσδήποτε έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο θα πρέπει να έχει ανασκόπηση με κάποιον σε έξι εβδομάδες, έξι μήνες και 12 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να λάβετε τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζεστε. Στη Σκωτία, κάθε υγειονομική αρχή έχει τις δικές της οδηγίες σχετικά με την παρακολούθηση που πρέπει να περιμένετε να λάβετε μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εάν έχετε μία από αυτές τις αναθεωρήσεις, πρέπει να μιλήσετε με τον γενικό σας ή κάποιον από την ομάδα εγκεφαλικού επεισοδίου της κοινότητας σας.
Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Η Γραμμή Βοήθειας του Stroke σας μπορεί να σας δώσει πληροφορίες και υποστήριξη για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να αντιμετωπίσετε εσείς ή η οικογένειά σας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έχουμε επίσης συντονιστές σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι μπορούν να συναντηθούν μαζί σας και την οικογένειά σας και να σας δώσουν πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και συναισθηματική υποστήριξη.

Λειτουργούμε επίσης ομάδες αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο Οδηγούνται από τους εκπαιδευμένους εθελοντές μας, τους επιζώντες και τους φροντιστές συχνά, προσφέροντας ποικίλες δραστηριότητες και ευκαιρίες.

Advertisement
%d bloggers like this: