Διαχείριση Ιατρικών Παθήσεων

Ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Συνεπώς, είναι σημαντικό να κάνετε συχνές εξετάσεις (check-ups), για να γνωρίζετε εάν πάσχετε από κάποια πάθηση και για να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία, έγκαιρα.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες μας σκληραίνουν και στενεύουν. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να φράξουν. Ορισμένες παθήσεις όπως ο διαβήτης, μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία και να αυξήσουν την πιθανότητα ρίσκου για εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαχείριση Ιατρικών Παθήσεων

1. Συχνές Εξετάσεις (check-ups)
Είναι σημαντικό να κάνετε εξετάσεις (check-ups), στον ιατρό σας, συχνά, κυρίως μετά τα 40 για να εντοπίσετε τυχόν παθήσεις. Αυτές οι παθήσεις δεν είναι εύκολα παρατηρίσιμες από τον ασθενή. Για αυτό και οι εξετάσεις κρίνοντε αναγκαίες.
Τέτοιες παθήσεις περιλαμβάνουν:

2. Λαμβάνετε τη Φαρμακευτική Αγωγή 
Στην περίπτωση που έχετε μια εκ των παθήσεων που αυξάνουν το ρίσκο για εγκεφαλικό επεισόδιο, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τη φαρμακευτική αγωγή που σας έχει χορηγήσει ο ιατρός σας. Για τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε για την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε ή για τις οδηγίες χρήσης αυτής, μιλήστε με τον ιατρό σας. Επίσης, αναφερθείτε σε τυχόν ανησυχίες για παρενέργειες. Συνήθως υπάρχει εναλλακτική θεραπεία την οποία μπορείτε να λάβετε. Μην σταματήσετε ποτέ να λαμβάνετε τη θεραπεία, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού! 

3. Κάντε αλλαγές στον Τρόπο Ζωής 
Διακόψτε το κάπνισμα, μειώστε την κατανάλωση αλκόολ, τραφείτε υγιεινά, κάντε περισσότερη άσκηση και προσέξτε το βάρος σας. Όλα αυτά συντείνουν στη βελτίωση των παθήσεων αυτών, και στη μείωση του ρίσκου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Advertisement
%d bloggers like this: